2016. december 17., szombat

Parfüm-teszt 3. - az orrodnál fogva vezetlek...


Illatokból soha nem elég. Leírásokból pedig még több kell, hiszen a parfüm érzékeny dolog, nem mindegy, hogy mit fújunk magunkra nap nap után, számít, hogy az összetevők miként viselkednek a bőrünkön, és számít, hogy milyen illatjegyek vonzanak bennünket. Általános leírásból százat is találni, de egy-egy illatot kevesen értelmeznek részletesen. Ezt a hiányt igyekszem én pótolni időről időre... A mostani bejegyzésem illatai a köcetkezők: Lolita Lempicka Lolita Lempicka; Viva La Juicy Noir Juicy Couture; Thierry Mugler Alien Alien Eau de Toilette; Chloe See.



Kezdeném a számomra legkevésbé jelentékeny illattal (ami egyébként anyukám egyik kedvence lett a felhozatalból), a Lolita Lempicka Lolita Lempicka. Nekem elsőre túl édes, majd túl fűszeres. Kicsit sem borzasztó egyébként, de egyáltalában nincs közünk egymáshoz. A mintát igen gyorsan le is passzolom majd édesanyámnak.

ő a Lolita Lempicka Lolita Lempicka...

 A Viva La Juicy Noir Juicy Couture egy igen közkedvelt parfüm a jutuberek világában, de megvallom, ezt is jelentéktelen illatnak érzem. Nem rossz, nem jó, olyan átlagos, édeskés-gyümölcsös illat az olcsóbb kategóriából. (már ami az illat jellegét illeti, mert bármelyik üveg ára egyébiránt igen borsos). A nővérkéje, az igazán népszerű Viva La Juicy So Intense Juicy Couture  azért még izgatja a fantáziámat. Egyébként mindkettő csomagolása igen mutatós, úgyhogy egyszer közelebbről is megszemlélném őket - nem csak így, pőre teszter üvegcséken át - , bármennyire is úgy hiszem, hogy ez az illatvilág és én nem passzolunk.

Csodás üveg, olcsó illat...

 Thierry Mugler Alien Alien Eau de Toilette. Ez a parfüm az eredeti Alien félénkebb ikerhúga. Odavagyok az eredeti és a lágyabb kompozícióért is, mindkettő egy-egy csoda. Ez nőiesebb az eredetinél, sokkal kevésbé mutatják meg magukat a maszkulin jegyek. A lágyság csöpp hátránya, hogy veszít az illat az élményadó jellegéből, mert nem tudja a hölgy-egyed olyan szépen végigkövetni az elképesztő változásokat. Ámbátor akármit is írok, az összes Thierry Mugler Alien-verziót el tudnám képzelni a polcomon és magamon. Sosem izgattak a nagy márkák és tervezők, de azt hiszem, életemben először elvesztem. I love Thierry Mugler.

Little 'sis of T. M. - Alien

A nagy felfedezés a néma időszak alatt mégsem az Alien light, hanem a méltán híres Chloe illatcsodája, a See. Különös a kapcsolatom az illattal, mert elsőre nem igazán tetszett. Talált az orrom egy furcsa illatakkordot, amelyre első körben nemet mondtak az érzékeim. Aztán a legközelebbi kísérletnél mégis úgy alakult, hogy megfogott ez a friss, de szokatlan kompozíció. Emlékeztet valamire, de képtelen vagyok rájönni, hogy mire. És ez az emlékfoszlány valahogyan kedvessé teszi az illatot is. A See kifinomult, klasszikus illat, akár nénis is lehetne, de nem az. Nőies, minőségi illat, amely mégsem utasítja maga mögé a viselőjét. Három napja szaglászom vadabbul, és bár még szokom, azt hiszem, tudnék azonosulni vele...

A lány nem egy Chloé See arc, de a háttér már kifejezőbb...


Összességében jó móka ez a parfüm tesztelősdi, nem is tudom, mikor voltam utoljára ennyire izgatott, amikor nem könyvet kaptam. Hehe. Addiktív az illattéma. Azt hiszem, a napokban újranézem A parfüm című filmet is: kíváncsi leszek, miként hat rám így, hogy ennyire megbolondultam. Tudtátok amúgy hogy a filmnél Thierry Mugler volt a hozzáértő tanácsadó? A szívem olvadozik... 

Némi kedvcsináló a parfümökhöz és a filmhez...
1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése